Menu

Woonboerderij Den Ham

In het mooie Twente staat een woonboerderij midden tussen de weilanden. De boerderij was wel een beetje verouderd en aan een opknapbeurt toe. Los van het isoleren van het dak is ook de indeling flink op de schop gegaan. In de bijbouw is een B&B gerealiseerd die binnenkort in gebruik genomen zal worden.

De keuken hebben we deels behouden. Het aanrechtblad en de romp zijn nog origineel. de deurtjes hebben we geschilderd in een eigenwijze blauwe kleur. Hierdoor staat de oude rode stenen vloer opeens niet zo gek meer. We hebben de keuken aangevuld met een kook (schier-) eiland om meer werkruimte te maken. Het oude kooktoestel hebben we laten staan maar alleen de oven functioneert nog. De keuken had overal schrootjes op het plafond. Deze hebben we verwijderd en de balken in het zicht gelaten. Nu is de keuken een oase van licht geworden.

Op de begane grond hebben we een aanpassing gemaakt in de trap naar de verdieping. Door deze een andere draai te geven kon hij iets opschuiven en hebben we meer sta hoogte. Onder de trap is een nieuw doorgang gemaakt naar het kantoor. In de woonkamer is de oude schouw verwijderd waardoor er veel meer ruimte is ontstaan.

Op de eerste verdieping is het dak geïsoleerd waardoor alle kamers op de schop moesten. We hebben in alle kamers inbouwkasten gemaakt en de master bedroom heeft een hoog plafond gekregen tot in de nok met de balken in het zicht.

In de badkamer wilden we graag een bad realiseren. Dit is gelukt door het toilet uit de badkamer te halen en op de overloop te plaatsen tussen de 2 slaapkamers in. Ook hebben we een stukje van de logeerkamer af gesnoept. De douche is verstopt achter een wand en de wastafel heeft nu genoeg stahoogte.