Waarom een interieurarchitect?

Een interieurarchitect kijkt net even anders, dat is ons vak. Zo kan de interieurarchitect ruimte creëren in kleine ruimtes of juist wat meer warmte en gezelligheid in grote open ruimtes. Door slim en creatief om te gaan met die ruimte. En vaak door dingen te doen waaraan u zelf nooit  had gedacht.
Out of the box denken!
Door goed te luisteren naar de klant ontstaat er een interieur dat naast het uiterlijk ook een prettige plek wordt om te leven of te werken. Een plek waar letterlijk en figuurlijk alles op zijn plek valt.

Leuk weetje: het beroep van interieurarchitect is beschermd. Om mijzelf interieurarchitect te mogen noemen heb ik een Bachelor of Arts (BA) behaald aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, één van de acht kunstacademies (hbo+) in Nederland die interieurarchitecten opleiden. Naast de werkzaamheden verschilt ook daarin het vak van interieurarchitect met dat van een interieurstylist: interieurstylisten hebben niet per se een opleiding nodig om zich stylist te mogen noemen. Er bestaat wel een mbo-opleiding voor interieurstyling, maar het is geen beschermd beroep.

Zorgen uit handen

Een verbouwing kost veel energie. Het ís ook nogal wat: de verantwoordelijkheid over de planning en het budget. U spreekt de taal niet van de aannemer, heeft geen verstand van materialen en wat dingen zouden moeten kosten of hoeveel tijd iets inneemt. Dit kunt u laten begeleiden door de interieurarchitect. Die heeft kennis van materialen. Die heeft goede contacten als het gaat om de uitvoering. En die weet wat dingen kosten. Met een interieurarchitect slaapt u een stuk rustiger.

Kostenbesparing

Nou denkt u misschien dat is raar, kostenbesparing? Een interieurarchitect kost toch ook geld? Klopt. Een interieurarchitect is niet gratis en toch kan het u uiteindelijk geld besparen.

  • U loopt niet uit de planning.
  • De juiste vakmensen worden ingezet.
  • Een interieurarchitect krijgt vaak speciale inkoopkortingen die in uw voordeel werken.
  • Alles op maat en rekening gehouden met uw budget.

Tijdsbesparing

Een interieurarchitect bespaart u veel tijd. Niet alleen letterlijk uw uren natuurlijk. Maar ook in het gehele traject. Doordat de interieurarchitect het overzicht heeft, kunnen de werkzaamheden naadloos op elkaar aansluiten.

Geïnteresseerd in wat Sooph voor u kan betekenen?