Nieuwbouw

Bouwkundig interieur

Een nieuw huis, de plek die graag zo snel mogelijk jullie thuis moet worden. Een nieuw behangetje, een nieuwe badkamer en keuken en klaar? Helaas. In jullie geval moet er wel wat meer gebeuren. Jullie beginnen helemaal blanco, des te moeilijker om te bepalen hoe jullie ’thuis’ eruit moet zien. Er komt zoveel bij kijken dat je al snel geen overzicht meer hebt. Sooph begeleidt jullie daarbij en laat jullie stap voor stap tot een prachtig eindresultaat komen.

“Sooph kijkt net even anders naar jullie pand. Met creatieve oplossingen, een goed oog voor detail en door slim om te gaan met de ruimte, maken zij een doordacht plan met een verrassende indeling. Jullie wensen en eisen zijn altijd leidend, zodat het voor jullie straks vanaf dag één aanvoelt als een vertrouwd en comfortabel thuis. Met een op maat ontworpen, samenhangend interieur: jullie woondroom.”

Fase 1: Met meerdere schetsen laat ik zien welke indelingsmogelijkheden er zijn. Of we nog iets moeten aanpassen aan het plan van de architect. Kloppen alle ruimtes qua verhouding , routing en zichtlijnen? Zo ontwerp ik het bouwkundige interieur, waarbij je moet denken aan bijvoorbeeld de trap, de haard, de indeling van keuken en badkamer: alle onderdelen die vast zitten aan uw woonhuis. Maar ook het interieur en de meubelindeling zal worden meegenomen. Past die nieuwe bank straks wel en wat is de beste plek voor de televisie. Hebben jullie eenmaal gekozen voor een bouwkundig ontwerp, dan volgt een leesbare plattegrond voor de aannemer en onderaannemer; zo verloopt de uitvoering ook volgens plan. 

Fase 2: Wanneer de plannen een voorlopige vorm hebben kunnen we ze verder gaan uitwerken en definitief maken. Ik zal de kleuren en materialen voor het maatwerk en de vloeren uitzoeken en offertes opvragen en vergelijken. Ook werk ik het interieur verder uit in de vorm van een verlichtings- en elektraplannen. Daarin doe ik een voorstel in de plattegrond, het type armaturen en ik kan ze voor u inkopen. Met een goed verlichtingsplan krijgt uw interieur de juiste sfeer, ook in de avond.

Fase 3: Tijdens de uitvoering van de bouw kan ik regelmatig even langs komen om een oogje in het zeil te houden. Even checken of alles nog volgens plan verloopt en of er oplossingen bedacht moeten worden voor onvoorziene problemen. Ik kan de uitvoerende partijen aanspreken en aansturen waar nodig. Zo werken we allemaal naar het zelfde einddoel toe.

landelijke villa dalmeden

Landelijke Villa Hengelo

Laat je niet bedriegen door de uitstraling van deze vrijstaande woning. Op het eerste oog lijkt het niet op een bijzonder grote villa. Tot je ziet wat er aan de achterzijde van het huis nog aan laagbouw bij aan zit.

Bekijk meer »
Villa nijverdal nieuwbouw

Villa Nijverdal

Ik ben altijd op zoek naar een samenhang in het interieur; dat alle ruimtes op elkaar zijn afgestemd en materialen en details op verschillende plekken terugkomen. Elk meubel, kast, keuken, badkamer wordt uitgewerkt en doorgesproken.

Bekijk meer »
dalmeden nieuwbouw sooph

Nieuwbouw Dalmeden

In 2019 kreeg ik dit woonhuis in de Dalmeden Hengelo voor het eerst te zien. Als ontwerp, op papier. Het is nog tal van keren gewijzigd tot het de versie werd die nu is afgebouwd.

Bekijk meer »
sooph interieur bungalow 3

Nieuwbouw Joppe

In het bosrijke landschap van Joppe vlakbij Deventer is deze prachtige bungalow gebouwd. Dit houten gebouw gaat helemaal op in het landschap en zal met de tijd nog verder vergrijzen. Toch is deze woning groter dan je denkt

Bekijk meer »

Nieuwbouw Hengelo

Deze woning is een heel fijn familie huis met een warm karakter. Een herkenbaar ontwerp van de hand van Fons Nijland architecten (huidige FONS), te herkennen aan de grote schoorsteen. De opdrachtgevers wilde absoluut geen kille nieuwbouw woning maar een warme uitstraling voor het interieur

Bekijk meer »
nieuwbouw oldenzaal sooph

Nieuwbouw woonboerderij

‘Ik denk niet dat ik je hulp heel veel nodig zal hebben, alleen wat kleine vragen.” Zo begon deze opdracht, waar later een compleet maatwerk interieur uit voort zou komen.

Bekijk meer »
Nieuwbouw pakhuis enschede woonhuis

Nieuwbouw pakhuis Enschede

De opdrachtgevers hebben een voorliefde voor industriële panden en hebben ervoor gekozen ‘iets anders dan anders’ te bouwen. Zowel de buitenzijde van het huis als de binnenzijde zijn afgeleid van een oud pakhuis maar met het comfort van een modern huis.

Bekijk meer »

Vrijblijvend kennismaken?