Nieuwbouw

Wilt u ons vertellen hoe uw droomwoning eruit ziet?

Klassiek, modern of juist een mix van stijlen? Voor elke vraag een passende en verrassende oplossing. Maar wat het belangrijkste is: een interieur waarin u zich thuis voelt. Want daar is het allemaal om te doen! Benieuwd naar onze interieurs? Bekijk onze projecten en laat u inspireren!

dalmeden nieuwbouw sooph

Nieuwbouw Dalmeden

In 2019 kreeg ik dit woonhuis in de Dalmeden Hengelo voor het eerst te zien. Als ontwerp, op papier. Echter wel in een compleet andere versie dan de versie die nu gebouwd is.

Bekijk meer »

Op zoek naar een woning die helemaal bij jou past?

Heeft u plannen om nieuw te bouwen of heeft u al een architect gevonden voor het ontwerp? Dan is dit een goed moment om een interieurarchitect in te schakelen. Want evenals het exterieur van uw woning is ook het interieur belangrijk. Samen met u gaan we het hele plan voor de woning doornemen en bekijken op een aantal punten:

  • Zijn de volumes voor de ruimtes voldoende?
  • Is de routing optimaal?
  • Is de keukenindeling naar wens of kan het nog anders?
  • Is de badkamerindeling optimaal?
  • Moeten ramen en deuren nog worden verplaatst?
  • Waar komt de haard?
  • Hebben we rekening gehouden met de tuinindeling?
  • Is er al een verlichtings- en elektraplan?
  • Maatwerk kasten?

Werkwijze

Wij zorgen voor een perfecte afstemming tussen architectuur en interieur. Dit doen we door te kijken naar de mogelijkheden van uw woning en maken vervolgens samen met u een passend ontwerp naar uw budget. Sooph Interieurarchitectuur beschikt over een flinke dosis creativiteit, bouwkundige kennis en is op de hoogte van alle nieuwe ontwikkeling op het gebied van interieur. Zo weet u zeker dat uw ontwerp tot in de puntjes klopt.

Een eerste kennismakingsgesprek bij u thuis is geheel vrijblijvend. Tevens ontvangt u een gratis offerte voor de werkzaamheden van de verschillende fases. Heeft u een plattegrond van uw woonhuis bijv. een bouwtekening? Houd deze dan bij de hand tijdens het kennismakingsgesprek.

Planvorming

Wij maken een ontwerp in 2D plattegronden en 3D beelden om zo helder en visueel te maken wat de aanpassingen zullen zijn en hoe uw woning straks zal worden. Zo ontwerpen wij voor u het bouwkundige interieur, waarbij u moet denken aan bijvoorbeeld de trap, de haard, deuren en de indeling van keuken en badkamer: alle onderdelen die vast zitten aan uw woonhuis. Maar ook het interieur en de indeling zal worden meegenomen. Past die nieuwe bank straks wel en wat is de beste plek voor de televisie.

Deze fase noemen we het voorlopig ontwerp.

Uitwerking

Wanneer de plannen een voorlopige vorm hebben kunnen we ze verder gaan uitwerken en definitief maken. We gaan kleuren en materialen voor het maatwerk en de vloeren uitzoeken. Ook werken we de plannen verder uit in de vorm van verlichtings- en elektraplannen. Daarin adviseren wij u over de plek van de lampen, de hoeveelheid en de type armaturen. Met een goed verlichtingsplan krijgt uw interieur de juiste sfeer.

Deze fase noemen we het definitieve ontwerp.

Uitvoering

Nu alle plannen zijn uitgewerkt komt de laatste fase waarin de (onder)aannemers de ontwerpen gaan uitvoeren. Hiervoor kunnen wij ondersteunen in het offerte traject en controles uitvoeren op de bouw. In deze fase is het prettig dat Sooph op oproepbasis kan worden ingeschakeld voor vragen die tijdens de verbouwing ter sprake komen.

Vrijblijvend kennismaken?