Menu

Bloemenwinkel en koffiebar

Bloemenbar ‘De gezelligheid’ is een van de winnaars van ‘win je winkel’. Dit concept biedt startende ondernemers de kans om goedkoper een pand in Hengelo te huren en begeleid de ondernemers bij het starten van hun winkel.

Bloemenbar de gezelligheid heeft als sponsoring een op maat gemaakt ontwerp ontvangen van Sooph Interieurarchitectuur voor het nieuwe interieur. Uitdagend aan dit ontwerp is de verdeling van de winkel in 2 delen. De voorzijde bestaat uit een bloemenwinkel met eigen balie en kassasysteem en de achterzijde van het pand bevat een koffiebar met high-tea/workshop ruimte. 

Bloemenwinkel:

De voorzijde van de winkel hebben we rustig en modern gehouden. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals steigerhout en aardse kleuren. Deze winkel zal zich onderscheiden van andere winkels door alle bloemen te sorteren op kleur. Door al deze verschillende kleurgroepen de aandacht te geven die ze verdienen hebben we de rest rustig gehouden.

Koffiebar:

Tijdens het shoppen van een bloemetje is er de mogelijkheid om een lekker kopje streekkoffie te komen drinken in het achterste gedeelte van de winkel. Hier is een retro bar gekomen met zowel hoge tafels en krukken als een lange stamtafel. Op de krijtborden aan de wand is te lezen welke lekkernijen er te krijgen zijn in de bar. Tevens kan deze ruimte gebruikt worden als workshop ruimte voor de bloemschik cursussen.