Menu

Van WOII kazerne tot industrieel woonhuis

Middenin ‘t Vaneker ligt Zuidkamp Z80. Deze militaire basis speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Nederland. Het gebied is vanaf 1940 als paviljoenkazerne gebouwd door de bezetter. De opzet van de kazerne sluit aan bij de lokale traditionele Twentse baksteen architectuur zodat het vanuit de lucht niet herkenbaar was als militair terrein. (Bron: funda)

De opdrachtgevers hebben in 2019 de helft van dit historische pand gekocht inclusief een complete kant- en-klaar verbouwingsplan tot modern woonhuis. Toch hebben zij ervoor gekozen Sooph in te schakelen en het complete interieur opnieuw te bekijken en te optimaliseren. We hebben het maximale gehaald uit de beschikbare ruimte! De hoge plafonds, enorme keuken en warme badkamer maken deze woning erg aangenaam en luxueus.

We hebben geschoven met de wanden, positie van de trappen en gekeken naar een mooie verhouding voor elke ruimte. Daarna hebben we de indeling bepaald en de ruimte vormgegeven. De vide die we hebben aangebracht bij de entree laat meteen bij binnenkomst de enorme hoogte van het pand zien. Ookal zijn de ruimtes enorm, het huis voel wel erg knus en samenhangend. De oude industriële details zijn bewaard gebleven waardoor een deel van de historie nog terug te zien is in het interieur.

Op de eerste verdieping bevinden zich 2 slaapkamers, de badkamer en een werkkamer. In de grote slaapkamer is een mooie inloopkast gecreëerd. Op zolder is een slaapverdieping speciaal voor de dochter ingericht. Zij krijgt op een later moment ook nog een eigen badkamer.

Fotografie: Alex Mesquita