Menu

Prijsvraag; Innovation challenge Politie 

Sooph Interieurarchitectuur heeft samen met Anita Haver interieurarchitecte BNI mee gedaan aan de Innovatie Challenge van de Politie Nederland. De politie wil via de innovatie challenge in aanraking komen met vernieuwende ideeën, concepten en oplossingen die toepasbaar gemaakt kunnen worden voor de toekomstige politiehuisvestingen van politiebureaus en arrestantencentra.

Op 1 mei 2018 sloot de inzendtermijn met 76 inzendingen. Ons concept ‘Cubes in a box’ is geselecteerd als 1 van de 6 finalisten! Op 13 juni werd de challenge afgesloten met het Boostcamp event waarop de finalisten de kans krijgen om zichzelf te presenteren en de 3 beste inzendingen van de innovatie challenge bekend gemaakt worden. 

Wij zijn erg trots dat wij gekozen zijn tot 1 van de 3 winnaars! Binnenkort gaan we met de andere winnaars aan tafel over het toepassen en samenvoegen van de ideeën tot 1 concreet concept.

Cubes in a Box biedt twaalf – op het huisvestingsconcept van de politie aangepaste – standaard functionele bouwstenen voor de inrichting van bestaande of nieuwe gebouwen als politielocatie. De uitgewerkte bouwstenen zijn multifunctioneel inzetbaar wat de flexibiliteit van deze oplossing bevordert. Met Cubes in a Box wordt de basisindeling gemaakt voor teambureaus en politieposten die een gebouw in compartimenten verdeelt. Zo beschikt elk gebouw, groot of klein, over een universele uitstraling met een unieke plattegrond afgestemd op de behoeftes van de politie.