Menu

Nieuwbouw luxe woonhuis

In het buitengebied van Hengelo wordt binnenkort een luxe vrijstaande woning gebouwd. Dit woonhuis heeft een bijzondere uitstraling door de 2 ‘huisjes’ die samen 1 woning vormen. Beide huisjes krijgen een eigen karakter en verschillen in materiaal gebruik. Hierdoor ontstaan er zowel in de architectuur als in het interieur spannende details en bijzondere ruimtes. 

Verder is het interieur opgebouwd in verschillende ‘zones’, die je steeds dieper het gebouw in brengen; Van openbaar ruimte naar privé gebied. 

Na de indrukwekkende entree kom je in de leefkeuken met groot kookeiland en apparatenwand. Naast de eettafel van bijna 4 meter bevind zich een glazen schuifpui die naadloos kan worden open geschoven en lopen binnen en buiten in elkaar over. De woonkamer wordt deels afgeschermd door een grote hoekhaard met kastenwand. Vanuit de woonkamer is het uitzicht oneindig.

Op de bovenverdieping bevinden zich 4 slaapkamers, 1 wellness spa en 3 kleine badkamers. De masterbedroom heeft een eigen inloopkast en groot balkon. In de kelder komt een muziekstudio en aan de carport zit nog een gastenverblijf met badkamer, berging en garage vast.

In het ontwerpproces hebben we 3D sfeerbeelden gebruikt om diverse materiaal- en kleurcombinaties uit te proberen. Maar ook om een keuze te maken in de vorm van de entree en de detaillering.

Het huis heeft aan 3 zijdes vrij uitzicht op de weilanden maar ook aan de buitenruimte is in het ontwerp gedacht. Zo komt er een groot balkon bij de master bedroom met toegang tot een overdekte jacuzzi en een luxe wellness ruimte. Onder het balkon bevind zich een groot terras dat naadloos aansluit op de binnenruimte.

In samenwerking met Scholten bouwadviseurs.