Menu

Appartement: Klassiek maar toch modern

Dit appartement in Hengelo op de 5e verdieping was enorm verouderd en uitgewoond. De badkamer, slaapkamers en keuken zijn op de oorspronkelijke plek gebleven maar compleet gestript en gemoderniseerd. Omdat de bestaande meubels van de bewoner erg klassiek waren hebben we het nieuwe interieur hierop aangepast. De kersen kleur komt op meerdere plekken in het huis terug in het maatwerk meubilair gecombineerd met wit. Hierdoor is het interieur een leuke mix geworden van klassiek en modern met de nieuwste techniek in de keuken en badkamer. De warme kleur PVC verbind alle ruimtes met elkaar.

Het hele appartement is levensduur bestendig ontworpen en is dus geschikt voor mensen die een rollator hebben/krijgen of slecht te been worden op latere leeftijd. De badkamer is bijvoorbeeld voorzien van een extra brede inloopdouche met een bankje. De Inloopkast heeft ook een bekleed bankje waarop je je schoenen makkelijk kan aantrekken. In de keuken hebben we de vaatwasser op hoogte geplaatst zodat je niet hoeft te bukken met het inpakken.

Ook is het appartement voorzien van moderne techniek. In de badkamer zit een sunshower waar je aan je tint kan werken tijdens het douchen. In de keuken zit een downdraft afzuigkap in het blad. Hierdoor is er geen afzuigkap meer in het zicht. In de bar zit nog een klimaatkast geïntegreerd voor de perfect gekoelde wijn. Ook bevind zich door het hele appartement een gekoppeld SONOS muziek systeem.

Fotografie door Alex Mesquita Photo’s