Menu

Interne verbouwing Tuindorp

In het tuindorp staat een leuk karakteristiek huis uit 1900. Het interieur van het huis was al eens flink onder handen genomen door een architect echter had deze persoon een compleet andere stijl dan de nieuwe bewoners. We hebben de stijl van deze woning, maar ook de complete indeling opnieuw bekeken.

De originele opkamer was een uitdaging. Dit was een aparte kamer en was te bereiken met een klein stijl trapje. Onder deze trap zat de ingang naar de kelder. Dit was een zwaar ding om open te maken en daarom niet erg praktisch. Wij hebben een ontwerp gemaakt waarbij we de ruimte van de opkamer bij de woonkamer hebben betrokken. Door middel van een mooie multifunctionele trap hebben we nu 2 zit zones.

De kelder moest een nieuwe toegang krijgen die we hebben gemaakt onder de trap naar de 1e ver. De trap kwam eerst uit op de opkamer waardoor de opkamer ook nog een gang functie had. Nu hebben we de trap laten uitkomen in de werkkamer. Hierdoor is er meer rust in de opkamer en kon de keldertrap mooi worden weggewerkt als een trapkast.

De keuken had een vreemde indeling. De vorige eigenaar, een architect, had een kookeiland midden in de ruimte geplaatst. dit eiland was echter maar 60 cm diep en helemaal open. Ook had de keuken aan de achterzijde 2 lange ramen tot aan de grond waardoor daar geen aanrecht blok kon staan. We hebben even moeten puzzelen en hebben uiteindelijk de 2 ramen aangepast. De originele schouw hebben we wel behouden. Nu heeft de keuken een gezellig (schier-)eiland met bar om gezellig aan te borrelen. De grote losse servieskast bied nog eens extra opbergruimte en past perfect in het karakteristieke plaatje van het totale huis.

De badkamer was een kleine ruimte onder het schuine dak en met een dakspant midden door de ruimte. Da badkamer was krap en niet geschikt voor lange mensen. In de slaapkamer zat een hele vreemde hoek. Deze hoek hebben we bij de badkamer aan getrokken zodat deze een stuk langer kon worden. Zo konden we een dubbele wastafel kwijt en een ruime inloopdouche. Door de dakramen heeft de badkamer erg veel daglicht en oogt ruim. Door het dakspant te behouden heeft de badkamer zijn karakter behouden.

Uitvoering: JD bouwgroep