Menu

Dubbele bungalow Goor

Som heb je projecten die een creatieve oplossing nodig hebben: 2 vriendinnen uit Goor hadden het idee om samen een huis te kopen en te verbouwen tot 2 appartementen. Zo hebben ze allebei een eigen appartement maar wel met een gedeelte tuin, oprit en bijkeuken.

We zijn begonnen met het in tweeën delen van de bestaande plattegrond. De ene entree bevind zich aan de voorzijde en de andere entree aan de achterzijde. Daartussen de gezamenlijke bijkeuken. Het is dus mogelijk om binnendoor van de ene naar de andere woning te lopen.

Ondanks dat het een ruime bungalow was, was het niet groot genoeg voor 2 complete woningen. Aan de rechter zijde hebben we een compleet nieuwe bijbouw geplaatst. Hierin bevinden zicht de slaapkamer, badkamer en logeerkamer. Samen met de bestaande woonkamer en keuken is dit appartement 1 geworden.

Aan de linker zijde bevonden zich de oude slaapkamer. Ook hier hebben we aan de achterkant een groot deel aangebouwd. Hierin bevinden zich de woonkamer en keuken van appartement 2. De bestaande bungalow erg ouderwets en kon wel een facelift gebruiken. Zowel het interieur als het exterieur is aangepakt en opgeknapt. Ook is de zolder geïsoleerd en heeft het gebouw nu zonnepanelen.

Beide dames zijn erg tevreden met het eindresultaat en komen regelmatig bij elkaar over de vloer. Gelukkig is er ook genoeg ruimte om elkaar even niet te zien of te spreken doordat er 2 ingangen zijn en de tuinen niet op elkaar uit kijken. Deze vorm van ‘samen’ wonen bied de dames een hoop gezelligheid van een vriendin die altijd dicht bij is maar ook de sociale controle op de oude dag. Beide woningen zijn levensloopbestendig gemaakt en dragen er hopelijk aan bij dat de dames nog lang mogen genieten van deze unieke locatie.

Uitvoering door: All-In Bouw Goor Fotografie door Alex Mesquita Photo’s