Menu

Bungalow badkamer

In de bossen tussen Gorssel en Joppe is een nieuwbouw bungalow gebouwd die helemaal op gaat in het glooiende landschap. De houten gevel zal in de tijd de kleur van de omliggende bomen aannemen en het vele glas weerspiegeld de omliggende natuur.

Als interieurarchitect ben ik bij dit project betrokken geraakt vanaf het moment dat de architect het eerste ontwerp van de buitenzijde af had. Zodra de afmetingen van de buitenschil bekend zijn kan er gekeken worden naar de indeling van het interieur, de architect heeft dan meestal al een concept getekend voor de plek van de badkamer, keuken en slaapkamers. Samen met de opdrachtgevers bekijk is of ze tevreden zijn over de afmeting, locatie van de functies en de indeling. Zo hebben we in dit project meerdere opstellingen voor de keuken bekeken, de indeling van de badkamer veranderd en de routing naar de slaapkamers. Een groot vraagstuk voor deze woning was de scheiding tussen woonkamer en keuken. De opdrachtgevers willen dit graag kunnen afscheiden maar toch contact houden. Na vele opties te hebben bekeken zijn we gekomen tot deze scheidingswand. Hierdoor is een open verbinding met de keuken gecreëerd maar wel met privacy voor de woonkamer.

Na de nieuwe indeling te hebben bepaald zijn we door gegaan met onderwerpen als elektra- en verlichtingsplannen, kleuren en materialen en maatwerk meubilair.

Meer foto’s van dit project bekijken? Bungalow in het bos | (soophinterieurarchitectuur.nl)