Menu

Ballast Nedam Materieel Almere

Ballast Nedam houdt zich bezig met gebieds- en projectontwikkeling, bij stedelijke herstructurering, bij grote, logistiek complexe projecten en bij renovatieopgaven. Op het werkgebied mobiliteit werkt Ballast Nedam aan bereikbaarheid met oog voor leefbaarheid en veiligheid. Ze zorgen voor onderhoud en beheer, en ontwikkelen en realiseren ook gebouwde objecten voor weg-, spoor-, lucht-, en waterverkeer. 

Het 3 verdiepingen tellende kantoor van Ballast Nedam was zeer gedateerd. In samenwerking met Martine Mollema van MBM Projectmanagement hebben wij een ontwerp mogen maken voor de gehele begane grond. Dit is een open kantoor dat tevens dient als ontvangst voor chauffeurs en leveranciers. Het oude kantoor had geen sfeer en identiteit.

We hebben de medewerkers van het bedrijf betrokken bij het ontwerpproces en geluisterd naar hun wensen en eisen. Ook hadden zij inspraak op de indeling, kleuren en keuze in meubilair. We zijn begonnen met 2 verschillende ontwerpen waarin de uitstraling van de ene wat neutraler was en de tweede iets moderner en meer uitgesproken.

Situatie voor

De vraag was om een open kantoorruimte te creëren met een gezellige ontvangstruimte met pantry, een vergaderplek achterin en ruime opstellingen van de bureaus. Ook was er behoefte aan meer ‘natuur’ uitzicht. Daarom hebben wij gekozen voor het gebruik van meerdere natuurfoto’s op de wanden.

Met dank aan: Interflor vloeren.