Menu

Interne verbouwing woonkamer Enschede

Dit woonhuis in Enschede was toe aan een opknapbeurt. De schoonsmetselwerk muur en de grote haardpartij gaven de woonkamer een oubollige uitstraling. De balkjes op het plafond zijn niet constructief en ooit door een oud bewoner toegevoegd om ‘extra sfeer’ te geven aan de woonkamer en eetkamer.

Dit was een leuke samenwerking voor het Bouw Collectief Twente. De woonkamer heeft namelijk naast een nieuwe uitstraling ook een interne verbouwing ondergaan: we zijn begonnen met het storten van een nieuwe vloer, het vervangen van de wanden en het verwijderen van de balkjes op het plafond. Ook de draagbalk die onder het plafond uit kwam is weggewerkt in het plafond waardoor er een nieuw glad plafond met spotjes kon komen.

Het interieur is ook flink aangepakt: De grote bakstenen haard is vervangen door een gashaard. Deze is verwerkt in een op maat gemaakt dressoir met lades dat doorloopt tot in de zithoek. De gashaard heeft een LED-strip in de zijkant gefreesd dat mooi strijklicht afgeeft. De gehele woonkamer heeft een nieuwe parketvloer gekregen en de oude deuren zijn vervangen door paneeldeuren met glas.

www.bouwcollectieftwente.nl en Everwood, meubels op maat