Menu

Altijd vakantie

Heerlijk was die vakantie in Frankrijk of Italië waar je als een god hebt genoten van de prachtige natuur, de lokale gerechten, panorama-view en luxe vakantiewoning. Eenmaal terug van vakantie staat het Hollandse weer, de dagelijkse routine en je werk weer voor de deur.

Laat je tijdens je vakantie inspireren voor je verbouwing

Bij het maken van je verbouwingsplannen kan je veel leren van jouw ideale vakantie. Prachtige plekken, mooie restaurants, chique hotels; ze zijn een bron van nieuwe ideeën en oplossingen voor je huis.

Uitzicht

Genoten van het vrije uitzicht over een meer in Scandinavië vanuit je privé sauna, of juist van de gezellige restaurantjes in de smalle straatjes in Rome? Hoe lekker zou het zijn als je dat gevoel elke dag weer kan oproepen na de lange stressvolle dag op je werk. Bedenk welke elementen jou zo aanspraken en probeer ze in jou huis te kopiëren (zonder dat het voelt alsof je in het decor van de pizzeria bij jou om de hoek zit)

Natuurlijk heb je niet de ruimte voor een compleet meer in je achtertuin maar het vrije uitzicht is wel na te bootsen. Zorg voor meer beschutting in je tuin doormidden van diverse planten en creëer zo meer privacy en contact met de tuin, bijvoorbeeld vanuit je badkamer. Een zacht kabbelende waterpartij maakt de herinnering aan de vakantie helemaal af.

Romantische avonden op het terras onder de sterrenhemel in de grote steden zijn onder andere zo gezellig door de smaakvolle verlichting. Hang een gezellig lichtsnoer in de boom en plaats grondspots zodat je ook ’s avonds de volledige diepte van je tuin kan zien. Een pergola of zonnedoek houdt de warmte beter vast zodat het ook met onze Hollandse temperaturen aangenamer vertoeven is in de tuin. Bovendien geeft het je terras een intiemere ‘feel’.

Wat doe jij het liefst tijdens je vakantie? Waar geniet je het meest van?

Genoten van het lekkere eten maar thuis niet de ruimte om lekker te koken? Ruim je keuken op, creëer meer aflegruimte en betrek de eettafel bij de keuken. Denk eens aan het maken van een barretje bij de keuken zodat de kinderen ’s avond meer bij het koken betrokken worden. Ook is het ontbijt maken opeens veel gezelliger als het hele gezin in één ruimte is.

Liever relaxt een boekje lezen in de hangmat als de kinderen voor je koken? Zorg er dan voor dat je een aparte ruimte maakt waar je je volledig op je boek kan concentreren. Een lekkere fauteuil met voetenbank, een leeslamp en een hoogpolig kleed maken jou knusse ontspanningshoek helemaal af. Tip: Als je je collectie boeken kan zien zal je ook sneller een boek openslaan.

Wat gaf jou je ultieme vakantiegevoel? Fantaseer er eens op los en ontwerp jou ideale vakantiehuis.